Plaatselijk vet verbranden: is dit mogelijk of niet?

Buikspieren trainen, dat doet iedereen. Want wie wil er nou niet een strakke six-pack? Toch is dit niet voldoende. Alleen sterke rechte buikspieren zorgt niet voor een sterke romp. Daar moet je namelijk alle rompspieren voor trainen. Met een sterke romp ben je sterker, zit je beter, loop je minder kans op blessures en presteer je beter in je sport. Daarom leg ik in deze blog uit wat je romp is, welke spieren erbij horen en hoe je hem op de juiste manier traint.

Wanneer je in de spiegel kijkt wil je het liefst dat ene laatste beetje buikvet of armvet weg hebben, oftewel plaatselijk vet verbranden. Op social media zie je vaak oefeningen om van de welgezegde “kipfilets” of het laatste buikvetje af te komen. Maar is het wel mogelijk om plaatselijk vet te verbranden? Kun je wel een slankere buik krijgen van buikspieroefeningen? In dit artikel leggen wij het je uit!

Je romp of op zijn Engels “core” gebruik je bij het fitnessen om je rug in de juiste positie te houden. Daarnaast zorg je door je core spieren aan te spannen dat energie efficiënt van je benen naar je bovenlichaam wordt overgedragen. En natuurlijk de andere kant op ook, van je bovenlichaam naar je benen.

About the Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like these